Start Start
Start Product foto's Materialen Referenties Contact Leveringsvoorwaarden
 
Damme
Binairstraat 10
1033 MN Amsterdam
Tel:  00-31-(0)20 - 482 16 67
Fax: 00-31-(0)20 - 482 44 54


Openingstijden
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 tot 16:45u
Vrijdag van 8:00 tot 15:30u
Referenties

Koninklijke Landmacht
Koninklijke Landmacht was op zoek naar stevige opvangbakken voor 4 jerrycans van 25 liter.
De opvangbakken die zij in gebruik hadden waren bij de hoeken gescheurd.
Via internet kwamen ze bij Damme Kunststoffen terecht en samen hebben we gekeken wat de beste oplossing zou kunnen zijn.
Met de materiaalkeus moest rekening gehouden worden dat de bakken op transport gaan naar o.a.  zeer  warme landen.
Er wordt aan de bakken getrokken om ze uit de voertuigen te krijgen. Daarom hebben we vooral gekeken naar een goede randversteviging.
Damme Kunststoffen heeft een paar opvangbakken als proef gemaakt om te kijken wat de beste keus zou zijn.
Eén van de proefbakken hadden we uitgevoerd met een randversteviging van staal bekleed met hdpe.
Het probleem hiermee werd echter dat de stevige rand uitnodigde om te bak op te gaan optillen.
Dit was echter niet de bedoeling (meer dan 100 kilo)  dus uiteindelijk is er gekozen voor een profiel van 10 mm hdpe strak er omheen gelast, waardoor
er wel een extra versteviging om de hoeken ontstond.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk

 

Ymere

 Damme Kunststoffen heeft vele mooie bakken mogen maken voor woningbouw vereniging Ymere. Deze bakken zijn nodig om het lood probleem om te lossen die in het leidingwater zitten in sommige woningen in Amsterdam.               

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk

bak watermeter
 

 

shell accukasten

accukasten shell

accukasten kunststof shell

Shell

DFT TV

Shell verovert wereld met superschip

Na schaliegas is dit de nieuwe trend: Prelude, het megalomane schip van Shell. In Zuid-Korea wordt het eerste exemplaar gebouwd. Over enkele jaren dobberen er tientallen in de oceaan.

Shell heeft het grootste schip ter wereld gebouwd. De Prelude is met 488 meter lengte ruim 45 meter groter dan het Empire State Building en zelfs 90 meter langer dan het tweede grootste schip. De Prelude is verder 74 meter breed en 110 meter hoog. Het gevaarte weegt 600.000 ton. Zodra hij op zijn plaats ligt (in 2017 in de wateren van West-Australië) kan hij daar blijven liggen tot de onderzeese gasvelden uitgeput zijn. Al die tijd zal het vaartuig nauwelijks van zijn plaats komen. Het is ontworpen om orkanen van categorie 5 te weerstaan.

Damme Kunststoffen heeft de kunststof accukasten/ kunststof accuboxen mogen leveren voor dit nieuwe project van Shell!


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Cobra museum Amsterdam

Cobra museum Amsterdam
Cobra museum Amsterdam kwam via google Damme Kunststoffen op het spoor.
Damme Kunststoffen werkt vaker voor verschillende musea.
Het Cobra museum had voor een nieuwe tentoonstelling en grote
waterbak van kunststof nodig en wel op de 1ste etage. Zo’n uitdaging neemt niet elke kunststof fabrikant aan, vanwege risico’s en garanties.
Voor Damme Kunststoffen was dit echter een leuke uitdaging omdat zij regelmatig op locaties lassen.
Tijdens werkbesprekingen viel de keus uiteindelijk op 10 mm dikke bodem van naturel hdpe en een rand van 25 mm.
De bak moest namelijk zo vlak en strak mogelijk tonen omdat het hier ging als onderdeel van een tentoonstelling.
Bij minder dikte had de bodem kunnen kromtrekken op de plekken waar gelast wordt.
Voor de randdikte van 25 mm is gekozen om geen enkel risico te lopen, dat mocht het publiek met de voet op de rand gaan steunen
er geen water uit de bak zou lopen of de las zou kunnen gaan loslaten.
In de bak zouden gelamineerde affiches (reclame uitingen) komen met daarboven een Beamer die bewegende beelden projecteerde.
Wit Hdpe was het meest voor de hand liggend.
Verder kon je via Stepstones door de bak lopen.
De platen zijn in de werkplaats voorbereid (via CAD tekening is er een schema gemaakt) via stuitlassen zijn grote platen als prefab naar de locatie vervoerd.
Het project is met succes afgerond.


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


KLM
Glasvezel versterkt kunststof (GVK) looproosters voor de Galvano afdeling van de KLM. Er is door de KLM gekozen voor een glasvezelversterkte vloer vanwege o.a. de duurzaamheid, het gewicht, de chemische bestendigheid, het is onderhoudsvrij. Bovendien is het  makkelijk te verwerken op de werkvloer waardoor personeel gewoon door kon werken. Dit alles overwegende gaf voor de KLM de doorslag om voor GVK te kiezen. Het werk is naar tevredenheid afgerond. Damme Kunststoffen heeft ervaring met grote bedrijven waarbij sprake is van andere werkomstandigheden dan gangbaar. Door onze flexibiliteit hebben wij geen enkel probleem om ook onder moeilijke omstandigheden goede service te verlenen.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Koninklijke Joh. Enschede
Damme Kunststoffen werd ingeschakeld bij het opnieuw inrichten van één van de werkruimtes bij Joh. Enschede. Wij hebben daar o.a geleverd: spoelbakken met frame en uitneembaar plateau, opbergkast voor chemicaliën en afzuigkasten. Vanwege het werken met chemicaliën werd er gekozen voor glasvezel versterkt kunststof (GVK) looproosters met antislip laag. GVK bestaat uit glasvezels en hars die in een mal geperst worden. Hierdoor ontstaat een rooster met een vierkant of rechthoekige maasopening. Omwille van deze structuur werkt de draagkracht beide richtingen op. De roosters zijn leverbaar met of zonder anti-slip, met of zonder gesloten structuur en in verschillende maaswijdtes. Eveneens is er een trap van glasvezel versterkt kunststof geleverd met GVK uitneembare leuningen.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Madame Tussaud
Voor een werkruimte bij Madame Tussauds is er gekozen voor een chemisch bestendige vloer van zachter materiaal dan GVK in de kleur zwart (alle kleuren leverbaar), bewerkt met noppen die dienen als antisliplaag. Het leggen van deze lockvloer moest ’s avonds en ’s nachts gebeuren. Verder heeft Damme Kunststoffen opvangbakken van HDPE op maat gemaakt ten behoeve van chemische opslag. Deze moesten vanwege ruimtegebrek in de trapkast komen. Ook geleverd en geïnstalleerd een centrale afzuigunit met afzuigkap voor in de waxroom, lekbakken en spoelmeubels + stapelbakken, pompunits voor film en papier voor de ontwikkelmachine en als laatste een niveaubewaking voor de opslagtank.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Academisch Medisch Centrum (AMC)
Al vele jaren leveren wij verschillende producten aan het AMC. Vroeger bouwden wij onze eigen Filmontwikkelmachine en deze is daar ook geplaatst. Verder leveren wij regeneratie en voorraadtanks, filmramen, spoelmeubel met oogdouche (zie foto) en stikstofagitatie. De folie om licht te filteren bij het ontwikkelen van film wordt nu vervangen door gekleurd acrylaatplaat. Verder hebben we daar lichtsluizen en opvangbakken geleverd.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Vrij Universiteit (VU)
De VU is ook een jarenlange vaste klant van Damme Kunststoffen. Wij hebben daar o.a  geleverd en geïnstalleerd: de tweeweg doka deur, lichtsluizen, bulkcontainers, doseercontainers met appendages, rotatiegegoten tanks en doseerpompen. Verder hebben wij verschillende kadaverbakken gemaakt voor de afdeling pathologie.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Technische Universiteit Delft
Bij de TU Delft hebben wij werktafels op maat gemaakt voor de ontwikkelingmachine. Verder geleverd polysodiumlampen en kleurfilters. Een septictank met niveaubewaking.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Universiteit van Amsterdam (UVA)
De UvA was bezig met een groot project waarbij een product nodig was dat waterpartijen kon nabootsen. Daarmee werd vervolgens onderzoek naar algen gedaan. Damme Kunststoffen is in een vroeg stadium ingeschakeld om mee te werken met dit onderzoek. Er moesten conische algenbassins ontworpen worden waarin schoepen moesten komen met de juiste omwentelsnelheid. De algenbassins zijn in goede samenwerking en naar tevredenheid door ons ontwikkeld en ter plekke geïnstalleerd.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Albemarle (AKZO Nobel) gridplaten
Ook voor Akzo werken wij al tientallen jaren. Wij repareren in onze werkplaats gridplaten (bandfilter, zie foto) en voeren reparaties uit van tanks en machines op locatie.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Rijksuniversiteit Groningen (RuG)
Voor de RuG hebben we een op maat gemaakte afzuigkast geproduceerd uit Plexiglas. Verder nog de volgende producten: ontwikkeltafels, komacellen met op maat gemaakt ontwaterbad, fixeerbad met aftapkraan en volledig afsluitbaar, spoelbad met rondspoel en heroverloop en veiligheids TL ’s.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Telegraaf drukkerij groep
Voor drukkerijen hebben wij verschillende producten ontworpen en geleverd. Zoals het ontwerp en het maken van de inkthouder-pistool, lekbakken op maat voor op een drukpers, veiligheidslicht en plexiglas op maat.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


Fisher Emergo B.V.
De samenwerking met Fisher Emergo gaat ver terug. Ons bedrijf is namelijk van oudsher een onderdeel geweest van Emergo. Wij hechten zeer veel waarde aan duurzame contacten en proberen dit tot uiting te laten komen in prijs/kwaliteitsverhouding en uiteraard in goede service. Voor Fisher Emergo maken wij o.a tankaansluitingen, opvangbakken, lekbakken, tanks, beschermkappen, tochtkappen van plexiglas. Verder zetten wij kranen, tule, pompen en andere appendages aan tanks of vaten. Nieuwe producten worden als het nodig is ontworpen. Ook is er een samenwerking dat wij voor klanten van Fisher Emergo op locatie lassen.

Ons handelsmerk:
Sterk in Maatwerk


AZU (Academische Ziekenhuis Utrecht)
Wij hebben tijdens de nieuwe uitbreiding van het AZU, 9 dokadeuren mogen leveren en tijdens de bouw geplaatst. Verder hebben wij ontwikkel en spoeltafels, droogkasten, opvangbakken e.d geleverd.

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Hema
Damme Kunststoffen heeft voor de Hema filialen door heel Nederland de spoelmeubels mogen leveren. Er is toen gekozen voor een eigen ’Hema’ ontwerp, zodat de spoelmeubel minimale ruimte zou innemen. 

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


Nederlandse Spoorwegen (NS)
Voor het bedrijf Deep BV maken wij volgens klantenspecificatie producten ten behoeve van de Nederlandse Spoorwegen. Zoals hier afgebeeld een kunststof p.p. armhefboom en een soort slee van p.p. om de  rails te kunnen controleren.  

Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


transparante plexiglas waterbak voor waternet

Waternet
Damme Kunststoffen heeft al meerdere projecten uitgevoerd voor Waternet. Waternet laat middels transparante waterbakken die door Damme Kunststofefn geproduceerd worden, het water verloop zien op beurzen.


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


kraswerend kunststof voor gvb

GVB
Damme Kunststoffen heeft al meerdere projecten uitgevoerd voor de GVB. Damme Kunststoffen heeft onder andere de betaaltafels geleverd aan de nieuwe trams van de GVB. De betaaltafels zijn speciaal gemaakt voor de GVB, uit trespa en kraswerend acrylaat.


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


kunststof vetafscheider amsterdam centraal station

Amsterdam Centraal Station
Damme Kunststoffen heeft al meerdere projecten mogen uitvoeren voor de gemeente Amsterdam. Een van die projecten was het leveren van kunststof vetafscheiders aan het Amsterdam Centraal Station.


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk


damen shipyard klant van damme kunststoffen

Damen Shipyard

Damen is een klant van Damme Kunststoffen. We doen veel spoed opdrachten van kunststof zodat een boot uit kan varen. Het is in de maritieme wereld erg belangrijk dat producten snel geleverd kunnen worden, zodat de boten geen boetes opgelegd krijgen. Damme Kunststoffen helpt haar klanten dan ook zo snel als mogelijk is.


Ons handelsmerk: Sterk in Maatwerk

 

 

  Concept & design Lexikan